Skip to content

Publish Metadata

Här hittar du information om hur du, som samlar in och levererar data gör för att publicera metadata.

För att kunna publicera metadata behöver du först skapa ett användarkonto. Det gör du genom att fylla i formuläret som du hittar under Register (se längst upp till höger ovanför menyraden).

När du har skapat ett användarkonto kan du välja mellan att skapa en ny organisation eller att ansluta dig till en befintlig organisation.

Skapa ny eller ansluta sig till befintlig organisation

Gå till Dashboard. Du hittar symbolen  till höger ovanför menyraden. Här kan du välja mellan att skapa en ny eller att ansluta dig till en befintlig organisation. För att skapa en ny organisation klicka på länken Request to create one now och fyll i formuläret enligt anvisningen. Trafikverket bekräftar via e-post när organisationen är skapad och du kan börja publicera metadata. Normalt utför Trafikverket detta inom två arbetsdagar.

Ska du publicera metadata för en organisation som redan är registrerad i portalen behöver administratören för aktuell organisation godkänna dig och ge dig behörighet till organisationen. Klicka på länken Request to join one now och välj den organisation du önskar ansluta dig till. Administratören för organisationen bekräftar till dig när det är klart.

Publicera metadata

Gå in under Datasets. Klicka på Add Dataset och fyll i formuläret enligt anvisningen.

Om du har frågor hur du fyller i formuläret kan du skicka din frågeställning till vår support, supportinfo@trafficdata.se.

Uppdatera metadata

Tänk på att det är du som levererar data som ansvarar för att kvaliteten på de data du levererar motsvarar det du har deklarerat i din metadatabeskrivning. För att hålla en hög kvalitet på data ber vi att du omgående justerar eventuella förändringar. Det gör du genom att uppdatera uppgifterna i formuläret.

Standardiserat format på data

EU-omfattande informationstjänster ställer krav på att data ska levereras i ett standardiserat format. Enligt bestämmelserna ska därför alla data levereras i formatet Datex ll eller i något annat kompatibelt format.

Här hittar du information om standarden Datex ll: Trafikinformation väg i realtid

In English